Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul din seminţe de pepene verde şi beneficiile sale

ro

19 Jun, 2015 10:12 2238 Marime text
De obicei, majoritatea persoanelor aruncă seminţele de pepene verde după ce savurează miezul suculent al acestuia. Însă, seminţele de pepene aduc o mulţime de beneficii asupra sănătăţii organismului uman, în special pentru sistemul digestiv. Pentru a avea efect, aceste seminţe nu trebuie înghiţite ca atare, ci trebuie fierte, zdrobite sau coapte pentru ca substanţele lor să ajungă în organism.
 
Pentru prepararea ceaiului este nevoie de patru linguri de seminţe proaspete de pepene verde, care se fierb în doi litri de apă, timp de 15 minute. Seminţele de pepene conţin vitaminele A, B şi C, antioxidanţi, mangan, calciu, magneziu, grăsimi polinesaturate şi monosaturate, fibre. Fibrele incluse în seminţele de pepene sunt importante pentru funcţionarea normală a tractului digestiv, ajută împotriva paraziţilor intestinali, împotriva icterului şi a bolilor inflamatorii.
 
Aceste seminţe au proprietăţi antioxidante, ajută la circulaţia sângelui şi combat hipertensiunea arterială. De asemenea, seminţele de pepene verde sunt foarte utile pentru buna funcţionare a rinichilor şi a tractului urinar. În plus, ele sunt utile pentru memorie şi concentrare, îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi structura musculară a organismului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii