Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de rozmarin încetineşte procesul de îmbătrânire

ro

12 Jul, 2015 12:11 2157 Marime text
Rozmarinul este un arbust care creşte în formǎ sǎlbaticǎ, în zona mediteraneanǎ, însă poate fi cultivat şi în grǎdini. Traducerea numelui sǎu latin înseamnǎ roua mǎrii. A fost folosit ca remediu natural încă din cele mai vechi timpuri, datorită calităţilor sale medicinale. Rozmarinul poate fi folosit sub formǎ de infuzie sau decoct, caz în care proprietǎţile sale digestive fac minuni.
 
Această plantă este apreciată pentru activarea şi îmbunǎtǎţirea funcţiilor digestive şi în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare. Rozmarinul are efecte colagoge, facilitând astfel evacuarea bilei. De asemenea, rozmarinul are proprietăţi antispastice şi acţiune stimulantǎ asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie. Este folosit şi pentru tratarea infecţiilor din sfera ORL, îndeosebi pentru calmarea tusei şi tratarea bronşitelor.
 
Decoctul de rozmarin, aplicat sub formă de comprese, poate fi folosit şi pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulaţia sanguinǎ perifericǎ. Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, încetineşte procesul de îmbătrânire, fortifică şi energizează organismul. În plus, calmează tulburările gastrice, asigură funcţionarea optimă a ficatului, combate balonarea, anorexia şi afecţiunile renale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii