Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cea mai consumată băutură a verii

ro

24 Jul, 2015 09:21 1025 Marime text
Berea este una dintre cele mai sănătoase băuturi, deoarece are cantităţi scăzute de alcool şi nu conţine conservanţi. Berea se obţine din ingrediente naturale, precum drojdie de bere, hamei, apă şi are efecte benefice asupra rinichilor prin reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. Berea are proprietăţi diuretice, stimulează producerea de urină şi, implicit, eliminarea bacteriilor dăunătoare din organism. Ea conţine lactoflavine şi acid nicotinic, substanţe care ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului.
 
Fibrele solubile aflate în compoziţia berii ajută la îmbunătăţirea digestiei şi la prevenirea constipaţiei. De asemenea, consumul moderat de bere prelungeşte durata de viaţă, reduce durerile şi arsurile abdominale, menţine sănătatea oaselor, protejează muşchii, reduce colesterolul, împrospătează pielea şi luptă cu petele pigmentare.
 
Berea, de asemenea, este bogată în vitamine din complexul B, ajută la refacerea celulelor, îmbunătăţeşte memoria şi protejează împotriva cancerului de colon. Pentru a fi benefică pentru organism, berea nu trebuie consumată în exces, cantitatea ideală fiind de 330 ml/zi pentru femei şi 660 ml/zi pentru bărbaţi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii