Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce ştim despre sciatică

ro

16 May, 2015 00:00 1130 Marime text
Sciatica este o afecţiune nervoasă care provoacă o durere în partea de jos a spatelui şi la picioare. Numele vine de la nervul sciatic, cel mai lung şi mai voluminos din organism. Diametrul nervului sciatic este echivalent cu al unui deget. După ce a traversat regiunea posterioară a coapsei, el se împarte la nivelul genunchiului în două ramuri care se ramifică până la picior. Este principalul nerv al membrului inferior şi controlează articulaţia şoldului, a genunchiului şi a gleznei, precum şi numeroşi muşchi (mai ales muşchii posteriori ai coapsei).
 
Durerea provocată de sciatică este mică sau intensă, de obicei într-o parte, şi se agravează noaptea. Principalele cauze ale sciaticii se referă la inflamarea sau la comprimarea rădăcinii nervului în zona spatelui. Cu repaus, activităţi reduse şi diferite precauţii, sciatica se reglează de la sine.
 
În majoritatea cazurilor, un tratament convenţional bazat pe antiinflamatoare sau aspirină este folositor. Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi şi prezintă proprietăţi antiinflamatorii şi analgezice (comparabile cu cele ale aspirinei), reprezentând astfel un remediu natural ce poate fi folosit sub formă de cataplasme. Nu are efecte benefice doar în cazurile de sciatică, ci şi în cazuri de entorse sau inflamaţii. În cazurile grave, se recurge la intervenţie chirurgicală pentru a remedia fie o hernie de disc, fie o artrită osoasă, diminuând astfel presiunea asupra nervului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii