Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spitale au primit reacreditare în luna iunie la Constanţa (document)

ro

05 Jul, 2016 00:00 3184 Marime text
 
 
Aveţi probleme de sănătate şi vreţi să mergeţi să vă trataţi într-un spital public sau privat. Cum puteţi afla dacă aceste unităţi medicale sunt acreditate? Puteţi întreba personalul din unitate sau consulta lista unităţilor acreditate pe site-ul www.anmcs.gov.ro.
 
Acreditarea nu este obligatorie. Unităţile care vor să încheie contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă însă prin procesul de evaluare. Reprezentanţii unităţilor sanitare care doresc ca acestea să fie acreditate sunt preocupaţi de îmbunătăţirea calităţii, de reducerea riscurilor şi de siguranţa pacienţilor.


 
În procesul de acreditare, reprezentantul unităţii medicale (managerul de calitate) descoperă împreună cu evaluatorii trimişi de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) ce fac bine, ce probleme există şi ce s-ar putea îmbunătăţi. Ulterior, pe baza acestei analize, ei vor acţiona pentru a corecta eventualele erori şi a putea oferi servicii de cea mai bună calitate.
 
În procesul de evaluare, opinia pacientului contează. Sunt completate chestionare de către pacienţi cu întrebări legate de serviciile medicale oferite, de comunicarea cu medicii, dar şi de condiţiile oferite de unitatea medicală. Evaluarea nu se termină odată cu acordarea acreditării. Ulterior, ANMCS, prin structurile sale, va monitoriza unităţile medicale şi va face recomandări.


 
Potrivit Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, secretar de stat Vasile Cepoi, mai multe unităţi medicale din ţară şi-au înnoit acreditarea. Trei unităţi sanitare de stat sunt din judeţul Constanţa, după cum urmează: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord şi Spitalul Municipal Mangalia.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza Lista unităţilor sanitare cu paturi evaluate de către ANMCS și aflate în curs de elaborare a raportului de acreditare, la data de 30.06.2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii