Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce plante apără ficatul de toxine

ro

24 Mar, 2015 08:57 1700 Marime text
Ficatul are un rol esenţial în curăţarea, detoxifierea şi purificarea zilnică a organismului. Pentru un corp sănătos, trebuie să avem un ficat sănătos, motiv pentru care este necesară detoxifierea şi revigorarea acestuia. Anghinarea este una dintre plantele care ajută la regenerarea şi îmbunătăţirea funcţiilor ficatului. Această plantă protejează celulele ficatului, sprijină secreţia bilei şi diminuează nivelul trigliceridelor. 

Ciulinii lăptoşi, numiţi astfel datorită petelor albe de pe frunze, dar şi sevei lăptoase din acestea, conţin flvonoizi antioxidanţi, care previn absorbţia toxinelor şi stimulează regenerarea, fiind cea mai renumită plantă pentru sănătatea ficatului.
 
Lemnul dulce, de asemenea, apără ficatul de toxinele dăunătoare. Şi păpădia stimulează activitatea bilei şi a ficatului, dar şi secreţiile salivare şi gastrointestinale. Are efecte detoxifiante, coleretice, diuretice şi depurative. Sunătoarea, folosită sub formă de ceai sau ulei, este indicată în cazuri de dischinezie biliară şi de colecistită. Uleiul de măsline, la rândul lui, favorizează eliminarea secreţiei biliare şi dizolvă calculii biliari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii