Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce nu ştiai despre uleiul de in

ro

17 Jul, 2015 09:19 1085 Marime text
Uleiul de in se obţine prin presarea la rece a seminţelor de in, astfel încât calităţile acestora să nu se piardă. Are în compoziţia sa lignani, lecitină, acizi graşi Omega-3 şi Omega-9, fibre solubile şi insolubile, mucilagii, proteine, aminoacizi, vitaminele B, E, caroten, zinc, fier, magneziu, calciu, sulf, potasiu şi cobalt. Acest ulei are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene, antiparazitare, antivirale, laxative şi antitumorale. Uleiul de in contribuie la reducerea grăsimilor din sânge, ajută la reglarea tranzitului intestinal, la refacerea celulară şi la stabilizarea nivelului glicemic din sânge.
 
De asemenea, acest ulei măreşte cantitatea de serotonină în creier şi oferă o stare de bine, ajută la creşterea şi la ramificarea terminaţiunilor nervoase, stimulează sinteza colagenului din piele, previne infarctul miocardic, tratează infecţiile fungice şi virale. Totodată, uleiul de in este util în tratarea arsurilor, acneei, eczemelor, constipaţiei, dar şi în cazuri de hipercolesterolemie, arteroscleroza, obezitate, osteoartrită şi artrită reumatoidă.

Acest ulei menţine în stare bună oasele, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos. Doză zilnică recomandată este de două linguriţe de ulei de in pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de masă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii