Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce nu ştiai despre făina de cocos

ro

29 Jun, 2015 10:04 1143 Marime text
 
Obținută din pulpa nucilor de cocos după ce acestea au fost uscate și mărunțite, făina de cocos are numeroase avantaje în ce privește beneficiile pentru sănătate. Acest tip de făină nu conţine gluten, care poate genera inflamații la nivelul intestinelor, în schimb, este bogat în fibre dietetice care pot reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare.
 
Aproape 20% din făina de cocos este alcătuită din proteine. De asemenea, conţine mangan, care favorizează asimilarea mai rapidă a unor nutrienţi, contribuie la păstrarea sănătăţii oaselor şi la funcţionarea sistemului nervos. Conform livestrong.com, o lingură cu făină de cocos are cinci grame de fibre, spre deosebire de făina de grâu integrală (0,8 grame de fibre într-o lingură). Această făină stimulează metabolismul, fiind indicată şi în dietele care au drept scop pierderea în greutate.
 
Făina de cocos poate fi folosită cu succes la prepararea prăjiturilor sau cozonacilor. Deoarece absoarbe o cantitate mare de lichide, reţetele trebuie ajustate suplimentând cantitatea de ouă sau de lichide. Făina de cocos se păstrează într-un loc uscat şi răcoros.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii