Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce nu ştiai despre drojdia de melasă

ro

02 Sep, 2015 13:50 1790 Marime text
Drojdia de melasă sau drojdia inactivă provine dintr-o tulpină a bacteriei Saccharomyces Cerevisiae, care creşte pe melasă şi are un gust plăcut, dulceag, spre deosebire de drojdia de bere, care rezultă în urma procesului de fermentare a berii, împrumutând un gust amărui. Drojdia rezultată în urma procesului de fermentare este spălată şi uscată la căldură pentru a fi dezactivată. Drojdia de melasă este o sursă importantă de vitamine, proteine complete. Ea conţine 18 aminoacizi şi 15 minerale. Aceste substanţe nutritive sunt esenţiale pentru a ajuta la eliberarea de energie din alimente.
 
Drojdia de melasă este, de asemenea, o sursă de proteine calitative, nu conţine colesterol sau grăsimi saturate şi are un nivel redus de sodiu. Această drojdie nu conţine nici gluten, putând fi folosită şi de către persoanele cu intoleranţă la gluten. Consumul regulat de drojdie de melasă aduce îmbunătăţiri la aspectul pielii, care devine mai strălucitoare, dar şi al părului şi unghiilor, care devin mai puternice şi mai sănătoase. Drojdia de melasă menţine curăţenia intestinală, măreşte producţia de sânge, menţine nivelul de colesterol, îmbunătăţeşte sănătatea şi funcţionarea ficatului. Datorită conţinutului în vitamine B, ajută la menţinerea unui nivel echilibrat de stres.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii