Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nu ştiai despre beneficiile cojilor de portocale

ro

14 Mar, 2017 00:00 1926 Marime text
O cană de ceai din coji de portocale îţi poate aduce numeroase beneficii, întrucât cojile acestor fructe sunt pline de vitamina C, ideală pentru stimularea sistemului imunitar. Ceaiul din coji de portocale ajută şi la menţinerea igienei orale, dar şi la îngrijirea şi tratarea pielii sensibile. De asemenea, ceaiul din coji de portocale te ajută să te eliberezi de stres şi alungă insomnia.
 
În tratarea tusei, bronşitei şi răcelii, infuzia din coji de portocală reprezintă un leac demn de luat în seama. Această infuzie îmbunătăţeşte digestia, înlătură senzaţia de balonare şi simptomele de greaţă.
 
Pentru petrecăreţi, coaja unei portocale este o soluţie bună, deoarece tratează mahmureala. În acest sens, se fierbe coaja de portocale în apă pentru aproximativ 15-20 de minute, se adaugă un pic de sare şi apoise bea lichidul obţinut.
 
Atenţie, ceaiul din coji de portocale poate fi considerat un stimulent, motiv pentru care, în combinaţie cu un supliment ce conţine cafeină, poate duce la stări de agitaţie.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii