Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce beneficii aduc agrişele sănătăţii

ro

03 Mar, 2015 10:27 1505 Marime text
Agrişele conţin vitaminele A, B1, B2, C, P, calciu, fier, iod, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanţe grase, zaharuri, celuloză, fibre, acid tartric şi acid malic. Ele menţin rinichii sănătoşi şi previn infecţiile urinare şi uterine, protejează organismul împotriva radiaţiilor, întăresc muşchii inimii, reduc febra, elimină arsurile stomacale şi aciditatea.

Agrişele au proprietăţi antibacteriene, întăresc sistemul imunitar şi sprijină organismul în lupta împotriva infecţiilor. Aceste fructe combat anemia, scad tensiunea arterială, vindecă afecţiunile respiratorii şi sporesc producţia de celule roşii. Consumul de agrişe întăreşte dinţii şi unghiile, creşte nivelul hemoglobinei, scade colesterolul, reduce durerile şi crampele menstruale. De asemenea, agrişele asigură sănătatea inimii, a plămânilor şi a creierului. Totodată, ele îmbunătăţesc memoria şi favorizează eliminarea pietrelor de la rinichi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii