Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce afecţiuni pot fi tratate cu borş

ro

19 Jun, 2015 11:56 1178 Marime text
Borşul este un preparat natural specific bucătăriei româneşti şi, în acelaşi timp, un remediu terapeutic pentru multe afecţiuni. Borşul are un gust acru şi se prepară din tărâţe de grâu sau de secară. Borşul sau zeama rezultată din macerarea tărâţelor de grâu conţine foarte multă vitamina C, complexul de vitamine B, minerale, enzime, betacaroten, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi.
 
Din tărâţele de grâu, borşul absoarbe fibre, proteine, magneziu, potasiu şi proteine, care curăţă organismul de substanţe nocive şi ajută la pierderea în greutate. Borşul ajută digestia, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipaţie. De asemenea, ţine la distanţă bacteriile, scade tensiunea arterială, dar şi nivelul de colesterol, ajută la prevenirea trombozei şi a infarctului miocardic.
 
Tot el contribuie pozitiv în caz de boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice şi fosfatice), tuberculoză, ulcer gastroduodenal, gastrite şi diabet zaharat. Borşul este indicat în tratarea bolilor respiratorii cronice, precum bronşită, astm şi sinuzită, dar şi în tratarea oboselii cronice şi revigorarea rapidă a organismului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii