Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul liliacului

ro

16 Jun, 2015 00:00 1362 Marime text
Liliacul este un arbust ornamental, cu flori parfumate, care creşte spontan în ţara noastră, mai ales în regiunile din sud. Florile şi frunzele de liliac conţin zaharoză, sirigină, emulsină, invertină, siringopicrină şi alte substanţe active care oferă proprietăţi astringente, tonice şi decolorante. Florile şi frunzele de liliac sunt utilizate în medicina naturistă pentru tratarea petelor de pe faţă. În acest scop, se fierb frunze de liliac în lapte şi se aplică pe zona afectată.
 
De asemenea, frunzele proaspete aplicate sub formă de cataplasme pe frunte sau în zona tâmplelor ajută la calmarea durerilor de cap, iar gargara cu infuzie din flori de liliac favorizează vindecarea laringitei şi a altor afecţiuni ale gâtului. Infuzia din flori de liliac este folosită şi în tratamentul gripei, răcelii, tusei şi pietrelor la rinichi. În plus, infuzia din flori de liliac are efecte hipoglicemiante, fiind astfel întrebuinţată pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge.
 
Pe de altă parte, florile de liliac au proprietăţi antiinflamatorii şi sunt folosite în tratamentul durerilor lombare, bolilor musculare şi articulare, artritei şi reumatismului. Unguentele din flori de liliac sunt utilizate pentru tratarea vânătăilor, zgârieturilor, eczemelor şi rănilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii