Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
21:12 20 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Cartoful, sursă importantă de potasiu

ro

21 Oct, 2017 00:00 340 Marime text
Cartoful reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, precum şi de potasiu, potrivit Adevărul.ro.

Potasiul conținut de cartof este un mineral care joacă un rol important în funcţionarea optimă a inimii şi a sistemului nervos. Modul de preparare face diferenţa între cartoful ca aliment sănătos şi cartoful ca aliment neprietenos. 

Nutriţioniştii recunosc însă calităţile nutritive ale cartofilor. „Reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, potasiu“, notează profesorul doctor Nicolae Hâncu, în volumul „Abecedar de nutriţie“. Specialistul atrage atenţia: „Cartofii se consumă doar gătiţi, din cauza conţinutului crescut de amidon nedigerabil.

Sub coajă, cartofii conţin cantităţi crescute de glicoalcaloizi (cel mai important fiind solanina), cu potenţial toxic. Din acest motiv nu se vor consuma cartofii expuşi prea mult timp la lumină, care devin negricioşi, loviţi sau îmbătrâniţi“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii