Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Căpşunile, surse naturale de antioxidanţi

ro

02 Mar, 2015 09:22 1255 Marime text
Originare din Europa, căpşunile se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut în antioxidanţi. Ele mai conţin vitaminele B5, B6, C, E, K, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sodiu, fibre alimentare, acid folic, fitonutrienţi, uleiuri volatile, flavonoizi şi tanini. Căpşunile au efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv şi reminalizant.
 
Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor, aceste fructe micşorează riscul bolilor cardiovasculare şi întârzie efectul de îmbătrânire. Căpşunile favorizează tranzitul intestinal, reduc colesterolul şi contribuie la tonifierea corpului. Consumul acestor fructe are efecte benefice în cazuri de reumatism, afecţiuni renale, gută, astenie, anemie, constipaţie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric, tulburări hepato-biliare, insomnii, obezitate şi acnee.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii