Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calităţile medicinale ale orzului verde

ro

04 Dec, 2014 18:07 2266 Marime text
Orzul verde are numeroase beneficii asupra organismului: creşte rezistenţa fizică, claritatea gândirii şi scade dependenţa faţă de substanţele nocive, îmbunătăţeşte vizibil aspectul şi textura pielii. Conţine vitamine din complexul B, care ajută la producerea de energie, şi vitamina A, benefică pentru sănătatea ochilor, vederea nocturnă, sănătatea oaselor, dar şi pentru revitalizarea pielii uscate. De asemenea, orzul verde conţine polipeptide, proteine care sunt absorbite direct în sânge şi stimulează metabolismul, dar şi clorofilă, care opreşte înmulţirea bacteriilor în corp.
 
Datorită clorofilei, orzul verde contribuie la detoxifierea ficatului, stimulează producţia de hemoglobină, vindecă rănile, are proprietăţi antinflamatorii, scade nivelul colesterolului în exces, al  trigliceridelor şi al altor lipide din organism. Tot el stimulează regenerarea ţesuturilor, are un efect pozitiv asupra celulelor roşii, elimină dioxidul şi monoxidul de carbon. Bogat în fibre solubile, orzul favorizează metabolizarea grăsimilor, contribuie la scăderea nivelului de colesterol şi susţine buna funcţionare a tractului digestiv. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii