Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Caisele uscate previn cancerul

ro

20 Sep, 2015 20:38 1483 Marime text
Fructele uscate au în general aceleaşi beneficii oferite şi de fructele proaspete, deoarece conţinutul de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi rămâne aproape intact după uscare. Prin prisma proprietăţilor pe care le au, aceste fucte furnizează corpului energia de care are el nevoie,  sunt un remediu pentru anemie, carenţă de vitamine. Fructele uscate trebuie consumate însă cu prudenţă de către persoanele predispuse la obezitate, deoarece sunt bogate în calorii, carbohidraţi şi glucide.
 
Caisele uscate sunt foarte nutritive, conţin betacaroten, vitaminele A, C, B, licopen, minerale, precum magneziu, fier, calciu, fosfor, potasiu. Ele îmbunătăţesc vederea şi ajută la regenerarea ţesuturilor şi a nervilor. Datorită conţinutului ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate în cazurile severe de anemie. Caisele uscate reprezintă şi o sursă bună de fibre alimentare. Ele au un conţinut scăzut de grăsimi săturate, colesterol şi sodiu. Aceste fructe sunt recomandate, de asemenea, în cazuri de anemie, astenie, insomnie, convalescenţă, diaree sau constipaţie.
 
Prin nutrienţii săi, caisele uscate pot preveni mai multe tipuri de cancer, printre care se numără cel de esofag şi de plămâni. Doar cinci caise uscate pot furniza organismului 36% din necesarul zilnic de vitamina A. Consumul de caise uscate îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, măreşte rezistenţa la îmbolnăvire şi întăreşte sistemul imunitar. Din caise uscate se pot face şi măşti de înfrumuseţare, care curăţă în profunzime şi tonifică tenul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii