Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broccoli previne și tratează mai multe forme de cancer

ro

06 Mar, 2017 00:00 1390 Marime text
Este o legumă care oferă o nutriție foarte bună și contribuie la menținerea unei vieți sănătoase și lungi. Broccoli este o importantă sursă de de vitamina A, B2, vitamina C, acid folic și este bogată în potasiu și fier.
Broccoli este foarte sănătoasă pentru organism, deoarece are proprietăți antioxidante, prevenind apariția mai multor forme de cancer, precum: cel de sân, de prostată, gastric, leucemii.

Conținutul bogat în sulf are efecte benefice antivirale și antibiotice, ajută la vindecarea gastritelor cu Helicobacter pylori și este cardioprotector, menținând controlul tensiunii arteriale. De altfel, mai ajută la prevenirea cataractei, ajută la întărirea oaselor și fortifică sistemul imunitar. În cazul unui consum regulat, broccoli este foarte recomandat împotriva stresului.

Pentru a putea beneficia de cât mai multe vitamine, săruri minerale și enzime cu rol terapeutic, este recomandat ca broccoli să fie consumat sub formă de suc proaspăt (obținut cu storcătorul electric).
Gustul sucului de broccoli poate fi ameliorat cu suc de lămâie. Se pot face cure mai lungi sau mai scurte, în funcție de afecțiunea și gravitatea acesteia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii