Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Brădişorul combate dependenţa de alcool şi tutun

ro

26 Mar, 2015 10:07 2205 Marime text
Brădişorul, cunoscut şi sub denumirea de pedicuţă, este o plantă târâtoare, ce ajunge la peste doi metri lungime. Nu are flori şi creşte în zonele montane şi subalpine, în special în păduri de conifere. De la brădişor se recoltează sporii, împreună cu spicele, care se usucă la soare şi se scutură, dar şi părţile aeriene ale plantei. Brădişorul conţine substanţe grase, celuloză, flavone, alcaloizi, anotină, clavatină şi licopodină. Are proprietăţi diuretice şi purgative.
 
Brădişorul este folosit în tratamentul alcoolismului, a nicotinismului cronic şi psoriazisului. Brădişorul şi seminţele de pătrunjel sunt remediile cel mai frecvent utilizate de medicina populară contra alcoolismului. În acest scop, se ia o jumătate de linguriţă de pulbere de brădişor, de trei ori pe zi. Planta se ţine sub limbă un sfert de oră, după care se înghite cu puţină apă, pe stomacul gol.
 
De asemenea, această plantă este utilizată şi în tratarea dermatitelor, eczemelor, reumatismului, hemoroizilor, litiazei renale şi urinare. Decoctul de brădişor poate fi utilizat şi pentru creşterea părului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii