Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Berea, aliat pentru buna funcționare a sistemului digestiv

ro

09 Oct, 2016 00:00 1500 Marime text


Berea, bogată în vitamine şi minerale, este benefică pentru sănătate. Cercetătorii au constatat că efectele pozitive ale consumului de bere se datorează bogăţiei sale în antioxidanţi, îndeosebi în polifenoli şi melanoidine.
 
Această băutură conţine toată gama de aminoacizi esenţiali, substanţe minerale precum calciu, fosfor, iod, magneziu şi potasiu. Dacă o doză de cola conţine şapte linguriţe de zahăr, iar o cantitate comparabilă de suc de portocale, şase linguriţe, un pahar de 250 de mililitri de bere conţine doar o linguriţă de zahăr. În plus, berea reprezintă 93% apă, având astfel proprietăţi hidratante.
 
Conform studiilor realizate în domeniu, prin prisma fibrelor solubile pe care le conține, berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv. „Berea este o băutură-aliment care prin conținutul de fibre (solubile) ar putea stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, substanțe care pot contribui la favorizarea unui tranzit intestinal adecvat. Toate acestea însă pot fi posibile doar în condițiile unui consum moderat de bere”, afirmă dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, conform feminis.ro.   
 
Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tufts din Statele Unite, realizat în 2009, a relevat faptul că un consum moderat de bere protejează densitatea minerală a oaselor. De asemenea, berea contribuie la reducerea bufeurilor şi a altor simptome specifice menopauzei. În plus, are proprietăţi relaxante, datorită conţinutului de hamei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii