Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile consumului de piersici

ro

17 May, 2015 09:19 1431 Marime text
Consumul de fructe proaspete, în special cele de sezon, au efecte benefice asupra sănătăţii organismului uman. Piersicile, spre exemplu, au un bogat conţinut de betacaroten, chiar mai mult decât morcovii. Pe lângă betacaroten, piersicile mai conţin vitaminele A, B, C şi E, fibre, minerale, precum fier, magneziu, iod, seleniu, potasiu şi zinc. Datorită aportului mare de fosfor pe care îl aduc în alimentaţie, piersicile sunt indicate persoanelor cu afecţiuni psihice. În acelaşi timp, aceste fructe sunt un aliat de încredere în ceea ce priveşte prevenirea bolilor cardiovasculare.
 
Datorită conţinutului de fibre, antioxidanţi şi fitonutrienti, piersicile îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi combat constipaţia, fiind indicate şi persoanelor care suferă de hemoroizi. Tot ele cresc pofta de mâncare prin stimularea secreţiei de sucuri gastrice şi biliare. De asemenea, aceste fructe conţin în proporţie de 87% apă, deci hidratează şi fac parte din grupa alimentelor cu calorii negative (pentru care organismul consumă mai multe calorii la digestie decât aportul lor). Consumul de piersici este benefic în caz de litiază renală, gută sau reumatism. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii