Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile castravetelui pentru sănătate

ro

16 Jun, 2014 18:00 1740 Marime text
Castravetele, prin conţinutul mare de apă, este alimentul ideal în zilele caniculare de vară, când hidratarea este esenţială pentru a menţine energia şi buna dispoziţie. Originar din India, castravetele conţine proteine, vitaminele B1, B2 şi B3, carbohidraţi, fitochimicale şi substanţe minerale, precum fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc.
Castravetele poate preveni cancerul, reglează tensiunea arterială şi este benefic persoanelor cu probleme ale gingiilor sau dinţilor, favorizează digestia, tratează gastrita şi arsurile stomacului. De asemenea, castravetele protejează articulaţiile, reduce nivelul colesterolului şi are efect diuretic, fiind de mare ajutor persoanelor care doresc să scadă în greutate.
Castravetele este indicat şi în tratarea stărilor de greaţă, a ameţelilor şi a durerilor de cap, provocate de consumul excesiv de alcool. Sunt foarte cunoscute efectele benefice ale utilizării castravetelui în uzul extern, acesta tonifiază pielea, reduce celulita şi cearcănele.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii