Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile aduse de consumul de bame

ro

17 Jun, 2015 12:32 1550 Marime text
Bama sau okra este o plantă înaltă care creşte în zonele tropicale şi subtropicale. Bamele conţin un număr ridicat de vitamine (A, B6, C), dar şi calciu, zinc şi fibre dietetice. Bamele conţin şi antioxidanţi flavonoizi, precum betacarotenul, luteina şi xanthina. Aceste substanţe sunt esenţiale pentru vedere. De asemenea, au un conţinut bogat în antioxidanţi, compuşi chimici extrem de necesari pentru neutralizarea efectelor nocive produse de radicalii liberi.
 
Această plantă are proprietăţi antidiabetice, ajută la scăderea şi la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Bamele îmbunătăţesc sistemul digestiv, ajută tractul intestinal, tratează ulcerul, inflamaţiile plămânilor, durerile de gât şi stomacul iritat. Tot ea menţine încheieturile sănătoase, ajută la neutralizarea acizilor şi stabilizează nivelurile de glucoză şi de colesterol.
 
Consumul de bame, totodată, susţine structura vaselor de sânge, scade pericolul apariţiei de cataractă şi menţine pielea netedă şi sănătoasă. De asemenea, consumul de bame este recomandat în caz de ateroscleroză şi astm. Bamele aduc un procent de aproximativ 8% din doza zilnică recomandată de calciu, prevenind astfel boli precum osteoporoza sau hipocalcemia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii