Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficii uimitoare ale consumului de migdale

ro

02 Nov, 2016 00:00 1710 Marime text
Persoanele care obişnuiesc să consume migdale se vor bucura de o sănătate mai bună, întrucât acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și, prin urmare, previn bolile de inimă. Gustoase şi hrănitoare, migdalele accelerează metabolismul şi contribuie la prevenirea unor probleme grave de sănătate. Conţin vitamine, minerale, dar şi riboflavină şi L-carnitina, nutrienţi ce stimulează activitatea creierului.
 
Conform specialiştilor, circa 40 de grame de migdale, consumate zilnic, acoperă 12% din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului. De asemenea, un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda” din California arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50% mai mic de a face infarct.
 
În altă ordine de idei, migdalele joacă un rol important în ceea ce priveşte protecţia pielii împotriva razelor ultraviolete. Tratează pielea deshidratată şi afectată de acnee. În plus, previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii