Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avantajele consumului de unt

ro

03 Mar, 2015 11:53 1138 Marime text
Untul este un aliment bogat în grăsimi sănătoase, care ne ajută să dăm savoare multor preparate. Conţine numeroase vitamine (A, E, D, K), minerale, precum calciu, iod, seleniu, antioxidanţi şi grăsimi sănătoase. De asemenea, conţine lecitină, esenţială în metabolismul colesterolului, dar şi antioxidanţi care protejează organismul împotriva efectului negativ al radicalilor liberi.
 
Acidul butiric prezent în unt are puternice efecte antiinflamatorii şi oferă protecţie sistemului digestiv. Suplimentarea dietei cu acid butiric previne îngrăşarea în situaţia unei diete nesănătoase, prin creşterea arderilor şi prin reducerea consumului alimentar. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţiile mitocondriei şi scade nivelul trigliceridelor, dar şi nivelul insulinei. Untul protejează împotriva infecţiilor gastrointestinale, ajută la prevenirea apariţiei tumorilor şi a cancerului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii