Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sfaturimedicale.ro Autismul

ro

28 May, 2015 00:00 1632 Marime text


Acest termen este folosit in psihiatrie pentru a defini o atitudine de rupere de realitate  care consta in retragerea in sine a bolnavului, intors in intregime spre lume lui interioara.

Aceasta afectiune dureaza uneori toata viata si este diagnosticata intotdeauna inainte a a implini varsta de 3 ani, atunci cand parintii isi observa copilul care nu vorbeste si nu  interactioneaza ca ceilati copiii de varsta lor.
Aceasta boala este mai frecventa la sexul masculin decat la sexul feminin. In perioada adolescentei comportamentul  autistilor  se modifica. Pubertatea si sexualizarea pot face mult mai dificila perioada decat in cazul adolescentilor cu comportament normal, ei putand dezvolta tulburari depresive, [Glossary Link] anxietate sau [Glossary Link] epilepsie.
Unii adulti autisti sunt capabili sa aiba o profesie si o viata independenta. Cam 10% din persoanele cu [Glossary Link] autism au anumite abilitati savante, talente deosebite ca  memoria unor date, calcularea datelor, desenul, talent muzical. Ei au de asemenea  perceptii senzoriale neobisnuite.

Articolul integral îl puteți citi pe sfaturimedicale.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii