Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ardeiul iute, utilizat în alimentație, benefic pentru sănătate

ro

27 Sep, 2016 00:00 1779 Marime text
Originar din America Centrală și de Sud, ardeiul iute a fost răspândit în lume de marinarii spanioli și portughezi. Utilizat pentru condimentarea alimentelor, are numeroase beneficii şi pentru sănătate.

Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi antiinflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanţă P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât conține mai multă capsaicină. Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanșează o senzație de căldură, din acest motiv se numără printre plantele recomandate în caz de degerături.
 
Ardeiul iute are are o reputaţie nemeritată de a contribui la apariția ulcerului gastric. Conform sfatulmedicului.ro, nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul gastric, ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia. Tot ardeiul iute stimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia, oferind organimsului nutrienţii necesari şi energie. Întăreşte imunitatea, ajutând astfel şi la prevenirea infecţiilor. De menţionat că două lingurițe de ardei iute pisat furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii