Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ardeiul capia, ajutorul de nădejde în curele de slăbire

ro

26 Dec, 2017 00:00 4271 Marime text
Ardeii capia conțin o substanță denumită capsaicină care ajută la arderea grăsimilor. Este eficientă în stimularea metabolismului și ajută la pierderea în greutate. Capsaicina apare și în ardeiul iute însă, concentrația din ardei capia este mult superioară, fapt ce explică și gustul plăcut al acestuia.

Pigmentul roșu al ardeiului capia este dat de licopen. Acesta are acțiune antioxidantă și apare și în roșii. Salata de ardei capia și roșii este o soluție simplă și eficientă de a oferi organismului un aport de antioxidanți care ajută în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Ardelul capia este o sursă de vitamina C care accelerează procesul de însănătoșire a organismului, este importantă pentru creșterea rezistenței la infecții și pentru eliminarea toxinelor din corp. Vitamina C are efect antioxidant cu rol în desfășurarea proceselor metabolice, contribuie de exemplu la realizarea metabolismului acidului folic și a tirozinei.
Persoanele care țin dietă pot mânca această legumă deoarece are un conținut caloric redus (100 g ardei are cel mult 35 de calorii). În plus ardeiul capia are multă apă și fibre, ceea ce este important pentru sănătatea colonului și a tractului intestinal în general.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii