Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ananasul, un fruct care poate preveni cancerul și bolile cardiovasculare

ro

14 Feb, 2017 00:00 2132 Marime text
Ananasul este o plantă tropicală originară din America, tolerantă la secetă, care creşte până la 5-8 metri în înălţime. Aceasta dă rodul unui fruct care este, de fapt, o combinație de fructe produse de mai multe flori alăturate. 

Ananasul este inclus în rândul plantelor medicinale datorită calităţilor fructului său, care are mai multe efecte benefice asupra sănătaţii.

Fructele de ananas conţin bromelină, fibre, fitonutrienți (acid cumaric, acid clorogenic), mangan, acid folic, pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanti si polifenoli (betacaroten). Bromelina este cel mai preţios compus, deoarece accelerează digestia proteinelor.

Bromelina din ananas are efect antiinflamator și împiedică formarea cheagurilor de sânge responsabile de tromboze şi acccidente vasculare cerebrale, astfel că aceasta scade riscul de boli cardiovasculare.

În aplicatii cutanate, bromelina scade inflamaţia şi calmează durerile articulare din artrite sau entorse. De altfel, bromelina asociată cu antibiotic este impregnată în bandaje şi ajută astfel la cicatrizarea mai rapidă a rănilor.

Dacă decideți să consumați frecvent ananas, aceasta ar putea ajuta şi la prevenirea degenerescenţei maculare, a astmului şi a hipertensiunii arteriale. Mai mult decât atât, întăreşte sistemul imunitar, fibrele solubile ajută la scăderea colesterolului sangvin şi la prevenirea constipaţiei.

Ananasul ajută și la prevenția cancerului.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii