Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Alimentele sănătoase“ și substanțele toxice pe care le conţin

ro

22 Aug, 2014 00:00 2836 Marime text
Gama alimentelor care sunt considerate 100% naturale sau bio a cunoscut, recent, o oarecare dezvoltare. Totuși, ambalajele acestor produse ne arată că pot conține substanțe ce dăunează organismului. De asemenea, și unele suplimente alimentare sau vitamine pot conține substanțe toxice. De aceea trebuie să avem mare grijă la ceea ce consumăm.
 
Soia este un aliment răspândit în zilele noastre. Proteinele din soia și orez sunt extrase cu hexan. Hexanul este un produs chimic extrem de exploziv. Întrebuințarea acestuia la scară industrială este un pericol și pentru mediu, dar și pentru produsele proteice. Sunt recomandate produsele curate, de țară.
 
Curele de detoxifiere prind și ele mult teren în ultimul timp și sunt din ce în ce mai recomandate. Din păcate, produsele de detoxifiere conțin un nivel ridicat de aluminiu. Astfel, aceste diete ar trebui urmate cu produse cât mai naturale, nu susținute de produse specializate. Altfel, ne supunem organismul unui risc ascuns în forma unei cure de sănătate.
 
Un alt dușman al corpului nostru este reprezentat de chipsuri, despre care se ştie că trebuie evitate. Acestea conţin acrilamide, care sunt, de fapt, chimicale cancerigene rezultate din carbohidrați la temperaturi ridicate. Consumul regulat de acrilamide sporește cu până la 60% riscul cancerului de rinichi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii