Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentele care conţin potasiu au un rol foarte important în creşterea copiilor

ro

27 May, 2015 00:00 2769 Marime text


Potasiul şi seleniul sunt două minerale extrem de importante pentru sănătate şi menţinerea organismului în formă. Medicii spun că potasiul este esenţial în procesul de creştere şi dezvoltare a copiilor. De asemenea, ajută şi la transmiterea impulsurilor nervoase.
 
Potasiul se găseşte în stare naturală în fructe oleaginoase, prune uscate, banane, pătrunjel, andive, caise, tomate - bulion, spanac, varză albă, ciuperci, hrean, fulgi de ovăz, leguminoase uscate (fasole, mazăre, linte), dar şi în produse de origine animală.
Potasiul ajută şi la reglarea ritmului cardiac şi a cantităţii de apă din organism. Se recomandă ca potasiul, atunci când este insuficient în organism şi medicul nutriţionist prescrie o cură, să se administreze cu atenţie persoanelor care suferă de insuficienţă renală.
 
Seleniul poate fi procurat din surse naturale precum germenii de grâu, usturoi, ceapă, cereale integrale, fructe. Acest mineral ajută la menţinerea tinereţii organismului, protejându-l împotriva radicalilor liberi. Seleniul se mai găseşte şi în produse de origine animală: crustacee, ton, scoici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii