Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care ajută la detoxifierea organismului

ro

23 Jul, 2015 15:39 1906 Marime text
Pentru detoxifierea organismului, se recomandă consumul alimentelor naturale care ajută la eliminarea toxinelor şi la îmbunătăţirea funcţiilor organelor vitale, precum rinichii şi ficatul. Anghinarea, de exemplu, este o legumă cu proprietăţi diuretice, ce favorizează eliminarea lichidelor şi ajută la detoxifierea ficatului. Varza conţine flavonoide şi substanţe care favorizează curăţarea organismului, permiţând astfel eliminarea mai mare şi mai rapidă a toxinelor. Şi ţelina are proprietăţi alcalinizante, combate acumularea de acid uric şi ajută la eliminarea toxinelor.

Sparanghelul, la rândul lui, este bogat în potasiu, este un tonic excelent şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei. Ceapa este o altă legumă cu efecte diuretice, care purifică sângele şi ajută la o mai bună funcţionare a ficatului. Ceaiurile din coada-calului, ceaiul verde sau din frunze de soc şi păpădie au puternice proprietăţi antioxidante şi diuretice, contribuind la detoxifierea organismului. Printre fructele cu efecte detoxifiante, se numără ananasul, strugurii, căpşunile, pepenele verde şi kiwi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii