Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Algele marine, alimente nutritive fără egal

ro

27 Mar, 2015 09:53 1661 Marime text
Algele marine sunt alimente cu numeroase proprietăţi nutritive, curative şi energizante. Deşi au numeroase beneficii pentru sănătate, în România algele sunt mai puţin populare. Aceste plante cresc în apele mărilor şi oceanelor şi au o concentraţie ideală de proteine şi minerale. Algele marine sunt foarte bogate în oligoelemente, fibre, clorofilă, vitaminele A, B, C, D şi E, dar şi în minerale, precum calciu, fier, fosfor, iod, potasiu şi magneziu.
 
Algele marine stimulează metabolismul, întăresc imunitatea, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, contribuie la tratarea astmului bronşic, accelerează tranzitul intestinal, ajută la detoxifiere şi la înlăturarea constipaţiei. Consumul de alge marine, de asemenea, combate anemia şi rahitismul, tonifică şi remineralizează organismul. Cele mai populare tipuri de alge sunt spirulina, alga brună, algele roşii, kombu şi laminaria. Algele marine se pot procura din magazinele naturiste, deshidratate sau sub formă de comprimate sau pudră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii