Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Afecţiunile care apar mai des pe timpul verii

ro

05 Aug, 2015 00:00 1414 Marime text
Pe timpul verii, oamenii se pot confrunta cu o serie de probleme de sănătate specifice sezonului estival. Hiperhidroza se numără printre aceste afecţiuni, manifestându-se prin transpiraţie excesivă, care, în unele cazuri, poate fi un simptom al unei afecţiuni ascunse, precum anxietatea sau hipertiroidismul. Hiperhidroza apare ca urmare a unei întreruperi de informaţie între hormoni şi hipotalamus. Cele mai predispuse zone pentru manifestarea hiperhidrozei sunt axilele, tălpile, palmele şi zona de deasupra buzei superioare. Consumul băuturilor prea calde sau prea reci trebuie evitat, deoarece provoacă schimbări bruşte de temperatură, iar corpul încearcă să le echilibreze prin transpiraţie. Ca în multe alte afecţiuni, alimentaţia joacă un rol important. Sarea, condimentele, alimentele bogate în carbohidraţi, ceapa şi usturoiul pot stimula transpiraţia. Hidratarea este foarte importantă.
 
O altă afecţiune este intoxicaţia alimentară. Factorii care favorizează dezvoltarea unei infecţii alimentare sunt consumul laptelui nepasteurizat, al cărnii insuficient preparate sau al fructelor nespălate în mod corespunzător. Greaţa, vărsăturile şi crampele intestinale se numără printre simptomele acestei afecţiuni. Ca metode de prevenire, se recomandă spălarea atentă a alimentelor, păstrarea în condiţii de igienă a suprafeţelor destinate preparării alimentelor şi fierberea apei.
 
Durerile de cap induc o stare de disconfort şi o capacitate redusă de concentrare. Migrena, o suferinţă cronică, care apare frecvent pe timpul verii, este caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, asociate cu alte simptome, precum greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină şi la zgomot. Cauzele migrenelor sunt multiple şi nu sunt cunoscute în totalitate, însă în anotimpul cald acestea sunt declanşate în special de o anumită sensibilitate a organismului şi de factori de mediu. Transpiraţia excesivă înseamnă pierderi de apă şi de sodiu, ceea ce poate duce la instalarea migrenelor. Seminţele de dovleac reprezintă o importantă sursă de magneziu, element care combate migrena, deoarece relaxează vasele de sânge. Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea sa de a reduce tensiunea de la nivelul capului, produsă de migrene, şi de a înlătura senzaţia de greaţă. Cerealele integrale şi orezul, alimente bogate în amidon şi fibre, se numără printre remediile împotriva migrenelor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiurile de tei, de mentă, de ciuboţica cucului şi de coada şoricelului sunt recomandate, de asemenea, în tratarea migrenelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii