Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

diversificare.ro Adzuki, fasole magică pentru organism!

ro

23 May, 2015 08:49 1914 Marime text


Adzuki este un tip de fasole cu boabe mici, de culoare maro-roșiatică, cu gust cremos care seamănă cu cel al nucilor. Este folosită, cu precădere, în bucătăria asiatică atât în supe, cât și în deserturi. În China și Japonia, acest tip de fasole este utilizat în prepararea cremelor pentru prăjituri, dar și în prepararea înghețatei.Adzuki este renumită pentru proprietățile benefice, în special în cazul problemelor ce apar la ficat și rinichi.

Ce substanțe nutritive conține fasolea adzuki și ce beneficii aduce organismului?

Fasolea adzuki este bogată în magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru, mangan, acid folic, calciu și complexul de vitamine B. Conține puține calorii și grăsimi, este mai ușor de digerat decât alte tipuri de fasole și este adesea folosită în diete. Mai mult, este o sursă excelentă de proteine devenind un ingredient esențial în stilul de viață vegetarian, dar și de fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge și stimularea digestiei.
Un alt beneficiu recunoscut este faptul că ajută de minune în cazul în care există probleme cu aparatul urinar. Și cum apar tot mai frecvent disfuncții la acest nivel, inclusiv la copii, este bine de știut că se recomandă consumul a cel puțin jumătate de cană de două ori pe săptămână. Are efect diuretic și ajută la tonifierea rinichilor ținând la distanță infecțiile urinare.

Articolul integral îl puteți citi pe diversificare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii