Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actrița Brigitte Bardot împlinește 83 de ani

ro

27 Sep, 2017 23:58 2586 Marime text
Brigitte Anne-Marie Bardot, s-a născut pe 28 septembrie 1934 la Paris. Brigitte Bardot este o actriță de cinematograf, fost sex-simbol al anilor '60., conform Wikipedia.
 
Debutul este în Le trou normand de Jean Boyer în 1952, anul în care se căsătorește cu Roger Vadim. La început - spune ea - nimeni nu se interesa de ea. Până în 1956, când triumfă în filmul cu titlu premonitoriu Et Dieu créa la femme ("Și Dumnezeu creă femeia"), în regia lui Roger Vadim.
 
Cu următoarele filme En cas de malheur ("În caz de nenorocire") și Babette s'en va-t-en guerre ("Babette pleacă la război") devine în Franța mai populară decât Michelle Morgan și în U.S.A. decât Marilyn Monroe. Turneazǎ apoi filmul La vérité ("Adevărul"), cu Henri Clouzot, dar succesul îi este umbrit de dezvăluirea amănuntelor vieții ei intime după despărțirea de Roger Vadim, făcută de secretara sa și publicată în revista France Dimanche.
 
Devine cea mai fotografiată femeie din lume, cu o notorietate pe care uneori o resimțea ca un infern, urmărită continuu de admiratori și de paparazzi. În mijlocul acestui haos reușește să facă poate cel mai bun film al ei, Le mépris ("Disprețul"), în regia lui Jean Luc Godard.
 
Peliculele de la începutul anilor '70, L'Ours et la poupée ("Ursul și Păpușa"), Les novices ("Novicele") sunt mai puțin convingătoare. În 1973, după filmul Don Juan 73, realizat cu regizorul de la începutul carierei sale Roger Vadim, își anunță retragerea definitivă din viața cinematografică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii