Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
04:51 20 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

voceaconstantei.ro Mere coapte umplute cu cheesecake, cu sos de miere şi nuci prăjite

ro

06 Oct, 2015 00:00 935 Marime text


O explozie de gusturi, o plăcere pe care nu trebuie să o rataţi.

Ingrediente:

  • 10 mere
  • 300 gr cremă de brânză
  • 200 gr zahăr
  • 1 ou
  • Vanilie
  • Scorţişoară
  • Nucşoară

Pentru sos:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 gr miere
  • 100 grame nuci
Merele se scobesc până ce devin cupe aromate pentru cheesecake. Separat, amestecăm crema de brânză cu zahărul, cu oul şi cu aromele. Recunosc, eu nu am avut vanilie, am uitat să cumpăr. Aşa că am înlocuit-o cu un vârf de linguriţă de nucşoară. Rezultatul va fi surprinzător. Umplem merele cu compoziţia de cheesecake şi băgăm la cuptor, în tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru 25-30 de minute, la 180-190 de grade. Între timp preparăm sosul. Începem prin a coace nucile. Punem pe foc într-o oală de dimensiuni mici frica lichidă şi mierea. Amestecăm până se omogenizează şi începe să se îngroaşe lichidul aromat, apoi adăugăm nucile coapte. Odată răcit, amestecul de frişcă şi miere se va întări, având o textură asemănătoare caramelului.

Când merele sunt coapte şi cheesecake-ul gata de mâncat, scoatem produsul din cuptor şi îl aşezăm pe o farfurie pe care am presărat biscuiţi digestivi pisaţi şi nuci coapte. Peste mărul umplut turnăm cu generozitate sos de miere şi nuci.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii