Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
11:59 28 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

lauraadamache.ro Tort de fistic si crema de portocale

ro

18 May, 2015 00:00 2600 Marime text



Acest tort merita cu adevarat tot timpul dedicat prepararii lui.

Ingrediente – Tort de fistic si crema de portocale (forma rotunda de 16 cm ø)

Ingrediente –  Genoise de fistic (2 foi 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 60 g zahar pudra
  • 25 g faina
  • 25 g amidon porumb
  • 30 g faina de migdale
  • 60 g fistic macinat fin
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Genoise de ciocolata (2 foi de 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 65 g zahar tos fin
  • 50 g faina
  • 10 g cacao
  • 10 g unt rece topit
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Genoise de vanilie ( 2 foi de 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 60 g zahar
  • 40 g faina
  • 10 g amidon de porumb
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Crema de portocale rosii

  • 3 galbenusuri proaspete
  • 300 ml suc de portocale rosii (cca 5 portocale medii)
  • 2 linguri lichior Grand Marnier (optional)
  • 80 g zahar tos fin
  • 40 g amidon de porumb
  • 250 g unt (minim 82% grasime) la temperatura camerei

Ingrediente – Crema de ciocolata si mascarpone

  • 100 ml smantana lichida naturala
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 125 g mascarpone
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Sirop de portocale

  • 100 ml apa
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri lichior Grand Marnier

Ingrediente – Glazura ciocolata alba

  • 180 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente decor

  • 100 – 125 g fistic macinat fin
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g crema ciocolata si mascarpone

Reţeta completă o puteţi găsi pe lauraadamache.ro

Din aceeaşi categorie
Tort Curcubeu
Tort cu cacao si cocos
Tort cu piersici si crema de vanilie
Tort cu ciocolată şi rodie
Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă

Ti-a placut articolul?

Comentarii