Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
20:09 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Supă de rață cu găluște de griș

ro

21 Jun, 2017 08:48 2187 Marime text


De fiecare data cand trebuie sa pregatesc de mancare, imi ia foarte mult timp sa decid ce sa prepar. Si pentru ca sa imi fie de ajutor, de fiecare cand il intreb pe sot ce ar dori sa pregatesc de mancare, raspunsul este de fiecare data acelasi: „Mazare!”.

Nu, nu pentru ca ii place mazarea, ci pentru ca stie ca eu nu mananc mazare si asa vrea sa scape de intrebare.



De data aceasta, am decis sa fac supa de rata cu galuste de gris dupa ce, fiind la cumparaturi, am vazut o oferta la aripi si spate de rata. Ok, mi-am zis…astea vor sta excelent intr-o supa. Se pare ca nu m-am inselat, a fost savurata cu pofta!

Ingrediente pentru supa de rață cu găluște de griș

  • un spate de rata ( cu grasime) sau  ce  aveti (aripa,piept)
  • 2 cepe
  • 5 morcovi
  • un ardei gras
  • o telina medie
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o legatura patrunjel verde

Ingrediente galuste de gris

  • 3 oua mari sau 4 mici (eu am avut 3 oua mari)
  • 12 linguri de gris
  • O lingura de unt moale
  • sare

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine

Ti-a placut articolul?

Comentarii