Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sos Bechamel

ro

10 Oct, 2016 11:02 3705 Marime text


Sosul Bechamel, numit si sos alb, este unul dintre cele mai cunoscute sosuri de baza din bucataria franceza, folosit la scara larga si in Italia, Anglia si multe alte bucatarii. Este incredibil cum dintr-un sos obtinut din 3 ingrediente principale (unt, lapte, faina) se pot naste atatea alte retete delicioase. Consistenta finala a sosului Bechamel depinde de proportia dintre faina si lapte si de timpul de fierbere. In Italia sosul bechamel este foarte des intalnit in bucataria regiunii Emilia-Romagna. Regasim sosul Bechamel in retetele de lasagne, cannelloni, clatite umplute sarate, paste la cuptor, sufleuri, tarte umplute cu carne si legume etc.

Sos Bechamel – Ingrediente (cca 800 g sos)

  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • ¼ lingurita mica rasa nucsoara pudra

Modul de preparare îl puteţi găsi pe LauraAdamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii