Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţetele zilei Ciuperci umplute cu spanac

ro

16 Dec, 2014 14:22 2786 Marime text


O gustare aperitiv sau o garnitură foarte simplă, rapidă şi sănătoasă. Reţeta combină două
dintre legumele mele preferate: ciupercile şi spanacul, astfel încât eram sigură dinainte de a o
face că îmi va plăcea tare mult.
Folosiţi ciuperci de dimensiuni medii. În felul acesta se pot mânca uşor cu mâna (dacă le folosiţi
că antreuri), dar pot fi umplute cu suficient spanac.
Dacă nu e sezon de spanac proaspăt sau va e lene să curăţaţi şi să spălaţi la el, puteţi folosi
foarte bine şi spanac congelat sau la conservă. Deşi reţeta e simplă şi rapidă, va deveni şi mai
uşor de făcut.

Ingrediente

ciuperci champignon medii 500 grame
spanac proaspăt 1 kg
usturoi 3 căţei
ulei de măsline 50 ml
sare 1/2 linguriţă
piper măcinat 1/4 linguriţă

Mod de preparare

Ciupercile se curata de pielita. Se detaseaza piciorusele (pe care le puteti folosi la altceva), avand grija sa pastrati intacte palariile. Se pun ciupercile intr-o tava, se presara cu putina sare si jumatate din cantitatea de ulei de masline si se dau la cuptor 20-30 de minute, la 200ºC pana cand sunt facute si lichidul pe care il lasa se evapora. Intre timp, spanacul se curata, se spala bine si se rupe bucati. Daca folositi spanac congelat sau din conserva sariti peste aceasta etapa. Restul de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se calesc cateii de usturoi si cand se auresc se scot. Se adauga usturoiul si se caleste pana este foarte scazut (daca e proaspat dureaza  aproximativ 10-15 minute). Se adauga sare si piper dupa gust. Cand ciupercile sunt gata se umplu palariile cu spanacul calit. Se servesc calde, desi sunt foarte gustoase si reci.

https://www.preparate-culinare.ro/legume/88-ciuperci-umplute-cu-spanac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii