Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura PROVOCAREA STĂ ÎN DETALII

ro

15 Jun, 2015 09:17 1556 Marime text


În ultima perioadă ne-am confruntat cu foarte multe mici ”întâmplări” din care am învățat acest lucru:
PROVOCAREA STĂ ÎN DETALII.

Chiar dacă am pus la punct foarte multe legate de un proiect – dar am neglijat un foarte mic detaliu – întregul proiect s-a dat peste cap.
DETALIILE fac diferența între o ”întreprindere de succes” și una ”falimentară”.

Pentru că am ales să facem mici modificări în casă și grădină, în această perioadă însorită a anului, am vizitat mai multe magazine de specialitate din orașul nostru. Și am constatat la unele dintre ele un ”aer” de dezolare și dezorganizare, de parcă ar fi pe picior de închidere. Iar la altele – am constatat o înghesuială de clienți și o organizare mulțumitoare.

La fel, în cursul acestui weekend – am reușit să vizităm toate magazinele și micile bistrouri raw-vegane și vegane deschise de curând în Constanța, vorbind cu oamenii inimoși și speciali care au avut curajul să pornească aceste inițiative.
Astfel – am trecut pe la Cămara cu merinde (pe bd Mamaia), la Bistraw (în spate la statuia ”Lupoaicei”), pe la ”Pur și simplu” (vis-à-vis de fostul cinema Dacia) și la ”Alimentara Bio” (pe Bd. 1 Mai, lângă pasajul de la gară) – și am constatat cum visele oamenilor devin realitate.
Și cum DETALIILE sunt cele care fac diferența între toate aceste inițiative și imprimă PERSONALITATE întregii acțiuni.
Nu i-am uitat nici pe cei de la Forte life (la etaj la Dacia, alți inimoși cu idei frumoase) și nici meniul raw-vegan de la restaurantul Integra.
Și nici restaurantul Casa vegetariană din peninsulă, de lângă hotelul Ibis sau Curtea Brâncovenească, de pe str. Vasile Lupu.
(îi găsiți pe toți pe Facebook sau pe site-urile lor – este suficient să căutați numele lor pe Internet).
Suntem binecuvântați la Constanța cu foarte multe locuri în care un raw-vegan, vegan sau vegetarian – își poate găsi nu doar produsele pe care le caută (de cea mai bună calitate, uneori), ci și interlocutori cu preocupări asemănătoare și evenimente interesante la care participă oameni frumoși.

În fiecare dintre locații ne-au impresionat detaliile cu care ”însuflețitorul” locului a reușit să dea nota personală locului respectiv.
Se SIMTE PESTE TOT OMUL DIN SPATELE PROIECTULUI.

Am realizat că succesul unei afaceri (că vorbim de un magazin, de un restaurant sau de orice alt proiect de prestări servicii sau chiar artistic) constă în DETALII.
Am apreciat orice mic detaliu ”pe plus” al fiecărui loc vizitat.
Și am remarcat ”detalii” deranjante în fiecare dintre ele.

Per total – impresia a fost una favorabilă – și încă o dată remarc cât suntem de recunoscători și binecuvântați că avem în Constanța atâtea locuri în care să ne putem întâlni – la o înghețată raw-vegană – la un fresh de fructe – sau să răsfoim împreună cărți interesante!

Dar mereu – MEREU – au apărut AMĂNUNTE – DETALII – care ne-au făcut să spunem: ”minunat, dar….”

DETALIILE fac diferența între ceva BUN și ceva FOARTE BUN.
Un profesor înțelept mi-a spus cândva în facultate: ”Diferența între bine și foarte bine este MULT MAI MARE, decât cea între prost și bine. Oricine poate trece, muncind, de la stadiul de ”prost” la cel de ”bun”, dar foarte puțini sunt în stare să treacă de la stadiul de ”bun” la cel de ”foarte bun”.

Mi-am adus aminte de vorbele sale în aceste zile în care DETALIILE ne fac să batem pasul pe loc în procesul de detoxifiere.
Am realizat că încă mai avem ”de curațat” gunoi emoțional important – și provocările de care ne-am lovit au fost legate de tema AGRESIVITĂȚII – ABUZULUI – VIOLENȚEI – mai ales a celor produse în perioada copilăriei, de către părinți.
De multe ori, în mod inconștient, în perioade de oboseală și lipsă de control și atenție.

Aceeași agresivitate am remarcat-o în comportamentul nostru alimentar – legat de consumul EXCESIV de cireșe și căpșuni (este drept că sunt extraordinar de gustoase și coapte, în acest moment al anului – dar asta nu justifică umplerea până la pocnire a stomacului– la o singură masă).

De câte ori am mâncat CONȘTIENT – adică atent la ceea ce consumam, corpul a putut recunoaște semnalele de ”stop” și să permită minții să spună ”gata, nu mai pot”.
Dar de câte ori am mâncat ”pe pilot automat” – cu ochii în computer sau citind altceva – atunci controlul s-a pierdut complet și automatismul a fost de umplere până peste ”prea plin”.
ATENȚIA acordată fiecărui act pe care îl întreprindem este UN DETALIU important.

Imi propun ca exercițiu – pentru săptămâna ce urmează – să fiu ATENTĂ și prezentă – în cât mai mare parte din viața mea.
Dar o atenție RELAXATĂ și zâmbitoare – nu neapărat tensionată și încruntată, stând la ”pândă” să se întâmple ceva!

Prietenul nostru, misticul Matt Kahn – spunea în cea mai nouă transmisiune a sa – că semnul de succes al căii spirituale este prezența ”alinierii” cu fluxul de energie. Iar semnul că ești ”aliniat” în energia momentului este STAREA DE RELAXARE.

Când ești relaxat – NU-ȚI ESTE FRICĂ și știi că totul se va întâmpla ”de la sine” – fără consum de energie.
Cum te-ai tensionat, cum ai intrat în conflict, cum apare ”lupta interioară” – știi că ai ”pierdut alinierea” – și începi consumul de energie.

Starea de relaxare este O STARE INTERIOARĂ.
La exterior, putem fi oricât de dinamici dorim.
Dar dacă ne păstrăm înăuntru o stare de calm, de liniște, de relaxare – indiferent de activitățile pe care le facem – atunci vom reuși să observăm CUM SUNTEM ALINIAȚI și SINCRONICITĂȚILE și MIRACOLELE se petrec la tot pasul. Și vom observa și când ieșim din ”aliniere” și încep obstacolele și luptele.

Poți observa DETALIILE mult mai bine din starea de relaxare interioară.
Și reușind să le observi – începi să și poți acționa schimbându-le pe cele pe care dorești să le schimbi.

Pentru foarte mulți oameni care au ajuns departe în procesul de detoxifiere și vindecare – a sosit vremea ”reglării detaliilor fine”.
Aici vom lucra cu alte instrumente decât cele folosite la începutul procesului.
Nu mai au ce căuta acum ciocanul, lopata, mătura și farașul.
Acum – avem nevoie să găsim cele mai fine șurubelnițe și cele mai delicate șurubele cu putință, întocmai precum un ceasornicar elvețian care reglează un ceas performant.

Solstițiul de vară – ziua cea mai lungă a anului – ziua în care Soarele va sta pe cer 15 ore și jumătate (maximul va fi la ora 19.38, în ziua de 21 iunie) – este una dintre cele mai ENERGIZANTE ZILE ale anului.
MIEZUL VERII.
LUMINA MAXIMĂ.
Vedem toate detaliile, nu mai putem ascunde nimic ”sub covor” – totul este la lumină.
Toate micile ”secrete” ținute acoperite, toate micile compromisuri ”merge și așa” – derulate până acum – TOATE SUNT ACUM EXPUSE LA MAXIM.
LUMINA pătrunde până în cele mai adânci cotloane ale energiei noastre și expune tot ceea ce nu este rezolvat.
VEDEM MAI BINE tot ce mai avem de lucru – tot ce mai avem de învățat – tot ce nu este încă ”întreg” și necesită ”întregire”.

Intenționez să exersez o săptămână de ATENȚIE la DETALII și mai ales, de ATENȚIE la starea mea interioară – pe care să o mențin RELAXATĂ cât mai mult posibil!
Vă invit alături de mine în această ”întreprindere” de ”pândă” interioară a propriei stări de relaxare – și de observare a impactului său asupra vieții zilnice.
Matt Kahn spunea că atunci când nu mai ești atent la respirația ta – înseamnă că ai ieșit din aliniere și nu mai ești relaxat.
De câte ori uităm să respirăm – ATENȚIE! – ieșim din aliniere.
Fiți atenți la respirația voastră – și permiteți-i să fie cât de profundă și rară cu putință.
RESPIRAȚI ADÂNC – moment de moment – și FIȚI ÎN PREZENT.

Doresc tuturor o perioadă cât mai ușoară de echilibrare și mulțumesc tuturor mesajelor SINCRONE și oamenilor extraordinari pe care am privilegiul să-i cunosc și cu care interacționez în fiecare zi. 

http://www.centrulnatura.ro/provocarea-sta-in-detalii/
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii