Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
04:05 22 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

preparate-culinare.ro Rata cu sos Marsala si fructe de padure

ro

25 Oct, 2014 00:00 833 Marime text


Aceasta reteta a lui Jamie Oliver (preluata partial) este una care mi-a ramas in suflet si de care, de oricate ori as repeta-o, nu as avea cum sa ma plictisesc sau sa ma satur. Cele 5 condimente chinezesti dau carnii o savoare deosebita, pentru mine aceasta ramane condimentarea perfecta a ratei. Sosul Marsala, bogat si onctuos, se combina perfect cu sosul dulce acrisor de fructe de padure. Piureul de cartofi dulci pe care l-am avut ca garnitura a completat perfect o masa cu adevarat "gourmet".

Ingrediente (4 - 6 porţii)

Pentru rata

rata intreaga 1 (~2 kg)
clementina 1
5 condimente 2 lingurite
frunze de dafin 6
sare
1 lingurita piper
1/2 lingurita

Pentru sosul Marsala
usturoi 1 capatana
morcovi 2
ceapa rosie 2
faina 3 linguri
vin de Marsala 100 ml
supa de pui 1 litru

Pentru sosul de fructe de padure
fructe de padure 500 grame
mere 2
zahar brun 150 grame
rulou de scortisoara 1

Reţeta completă o găsiţi pe www.preparate-culinare.ro/carne-de-pasare/117-rata-cu-sos-marsala-si-fructe-de-padure

Ti-a placut articolul?

Comentarii