Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

preparate-culinare.ro Portokalopita

ro

03 Nov, 2014 00:00 2507 Marime text
Dulce, aromata si insiropata. Daca mai adaugi si faptul ca se face super usor si rapid, fara a fi nevoie a murdaresti prea multe vase, portokalopita intra usor in topul preferatelor mele. Fara a fi un desert pretentios, aceasta prajiturica greceasca reuseste sa te surprinda prin gustul bogat
datorat iaurtului gras si cremos, dar si aromelor proaspete si intense de portocala.

Cantitatile de mai jos sunt dublate, iese o tava mare (aproximativ 16-20 de bucati), dar daca aveti la masa mai putine persoane puteti reduce ingredientele la jumatate.

foi de placinta - 500 grame
ulei de masline - 240 ml
iaurt grecesc - 500 grame
oua - 8
zahar - 150 grame
praf de copt - 3 lingurite
coaja rasa de portocala -1 portocala
Pentru sirop - apa 300 ml
zahar -125 grame
coaja rasa si zeama de portocala - 1 portocala

Rețeta completă o puteți găsi pe www.preparate-culinare.ro/deserturi/108-portokalopita
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii