Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Vinete cu parmesan

ro

07 Dec, 2014 09:59 2857 Marime text
Nu cred ca mai are importanta originea exacta a acestei retete italiene (atat nordul, cat si sudul Italiei revendicandu-si preparatul). Ce e mai important este ca aceasta mancare reuseste sa transforme banalele vinete in adevarate vedete prin adaugarea altor ingrediente simple si de
baza in bucataria italiana: rosiile, parmezanul si mozzarella. Vinetele cu parmezan, cunoscute ca melanzane alla parmigiana, se fac traditional prin prajirea feliilor de vinete intr-o crusta de pesmet. Pentru ca vinetele absorb foarte mult ulei nu va recomand sa puneti mai mult de 2 linguri in tigaie, la fiecare serie prajita. Daca vreti o versiune mai light puteti coace vinetele in crusta de pesmet sau, si mai dietetic, sa prajiti vinetele pe tigaia grill, fara pesmet.

vinete 3
ulei de masline 100 ml
oua 4
pesmet 200 grame
rosii in conserva 2 x 400 grame
usturoi 5 catei
oregano uscat 1 lingurita
busuioc uscat 1 lingurita
otet balsamic 1 lingura
parmezan 100 grame
mozzarella 300 grame sare
~2 lingurite piper
1/4 lingurita

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja (puteti sari aceasta etapa, mie imi plac curatate), li se taie coada si se taie felii de 5 mm, pe lung. Se presara cu multa sare si se pun intr-o strecuratoare 30 de minute. In tot acest timp vor "transpira: lichidul amar. Se clatesc apoi sub jet de apa si se lasa
sa se zvinte 2 ore. Dupa ce vinetele s-au uscat se pun intr-o tigaie la incins 2 linguri de ulei de masline. Fiecare felie de vanata se trece prin ou batut, se tavaleste prin pesmet si se prajeste in ulei. Feliile se prajesc pe ambele parti cate 2-3 minute sau pana cand pesmetul devine o crusta aurie. Vinetele se prajesc in transe (nu puneti feliile unele peste altele in tigaie) adaugand cate 2 linguri de ulei de masline pe transa.

Vinete cu parmezan - Preparate Culinare by Poliana

Pentru sos se fierb rosiile din coserva impreuna cu oregano si busuioc pana scade zeama in care au stat. Daca rosiile sunt intregi se zdrobesc cu lingura de lemn. Cand stingem focul se adauga usturoiul pisat si otetul balsamic. S potriveste sosul de sare si piper.
Intr-o tava ceramica termorezistenta sau de yena se pune sos de rosii. Se adauga un strat de vinete (nu suprapuneti feliile).
Se presara mozzarella si parmezan razuite si se repeta procedeul (sos de rosii, un rand de vinete, mozzarella si parmezan) pana la terminarea ingredientelor. Se incheie presarand putin pesmet, mozzarella si parmezan.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 35-40 de minute.
Se lasa sa se racoreasca putin pentru a se taia frumos (vinetele absorb lichidul, devenind mai compacte). Se poate servi atat calda, cat si rece.

https://www.preparate-culinare.ro/legume/100-vinete-cu-parmezan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii