Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Rulouri din piept de curcan umplute cu ciuperci, in sos de rosii

ro

25 Nov, 2014 00:00 3145 Marime text
Aceasta mancare, facuta de mama mea cu piept de pui, se numara printre preferatele mele. Ciupercute gustoase "ambalate" intr-o felie de carne si scufundate in sos de rosii, alaturi de un piure cremos de cartofi. Ce poate fi mai bun?
Am reprodus fidel reteta mamei dar pentru ca evit, pe cat posibil, pieptul de pui le-am facut cu piept de curcan. care e mai tare si necesita mai mult timp de gatire.

piept de curcan dezosat 1 kg
ciuperci champignons 500 grame
marar 1 legatura
suc de rosii 1litru
catei de usturoi 3
ulei de masline 50 ml
sare 1/2 lingurita
piper 1/4 lingurita

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se taie cubulete. Se calesc intr-o tigaie, in jumatate din cantitatea de ulei de masline, pana cand tot lichidul pe care il lasa se evapora. Cand sunt facute se potrivesc de sare si piper si se adauga mararul tocat.
Pieptul de curcan se curata si se usuca bine. Se portioneaza ca pentru snitele (eu l-am taiat in 8). Fiecare bucata se bate bine pana se subtiaza (fara sa o rupem).
Feliile de carne se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare felie punem cam o lingura din compozitia de ciuperci calite (portionati compozitia pentru cate felii de carne aveti). Se ruleaza cat mai strans felia si se prinde cu o scobitoare sau doua.
Rulourile obtinute se asaza intr-o tava unsa cu restul de ulei de masline si se dau la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de o ora si 15 minute.
Primele 45 de minute acoperiti tava cu folie de aluminiu, apoi lasati-le sa se rumeneasca.

https://www.preparate-culinare.ro/carne-de-pasare/106-rulouri-din-piept-de-curcan-cu-ciuperci-si-sos-de-rosii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii