Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Prajitura rasturnata cu banane si caramel

ro

20 Nov, 2014 09:18 3292 Marime text


Nu e greu de imaginat ca bananele si caramelul fac casa buna impreuna (cine a gustat tarta Banoffee stie despre ce vorbesc). Aceasta combinatie pusa in varianta de prajitura rasturnata, transforma o reteta incredibil de simpla intr-una de mare efect (si gust). Marele ei avantaj este ca se face foarte repede, dar arata suficient de elaborat cat sa cuceriti admiratia musafirilor.

(1 tava cu diametrul de 26 cm)

Pentru caramel

zahar brun 150 grame
unt 75 grame

Pentru prajitura

faina 250 grame
praf de copt 1 pliculet
zahar pudra 225 grame
unt topit si racit 125 grame
oua 2
lapte 80 ml
banane coapte 2-3

Mod de preparare

Pentru caramel se pun intr-o craticioara untul si zaharul brun pe foc mic. Se amesteca pana se dizolva tot zaharul. Se toarna caramelul intr-o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. Bananele se taie felii cu grosimea de 3 mm si se aranjeaza peste caramel, in mod uniform, astfel incat sa acoperim toata suprafata tavii. Faina, praful de copt si zaharul pudra se cern impreuna intr-un bol. Ouale si laptele se mixeaza si se adauga peste faina impreuna cu untul topit. Se amesteca toate pana la omogenizare si se toarna aluatul obtinut in tava, peste banane. © Poliana Parichi 2012. Fotografiile si textele de pe acest site nu pot fi preluate partial sau total fara acordul autorului.
Pagina: 1 / 2 Prajitura rasturnata cu banane si caramel - Preparate Culinare by Poliana Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 30-40 de minute, pana pandispanul de deasupra e facut. Cand e gata se scoate tava, se lasa 1 minut si se rastoarna pe un platou (rapid, dintr-o singura miscare). Daca e nevoie, inainte sa o rasturnati, treceti cutitul pe marginile prajiturii, pentru a fi siguri ca pandispanul nu e lipit de tava. Nu lasati prajitura sa se raceasca prea mult, caramelul se intareste un pic si nu va mai iesi atat de usor din tava. E foarte buna si calda, dar mai ales rece, cand blatul se insiropeaza cu caramel.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/90-prajitura-rasturnata-cu-banane-si-caramel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii