Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Lasagna cu sos ragu (de vita ) si foi de casa

ro

01 Dec, 2014 00:00 4718 Marime text


Sunt sigura ca fiecare dintre noi are o reteta de lasagna care i se pare "cea mai buna". Un asemenea preparat, ale carui origini se pierd in negura timpului are, ca orice reteta "traditionala" sute de variante, diferite de la o gospodarie la alta. Dar va trebui sa ma credeti pe cuvant cand va voi spune ca aceasta reteta este pentru "cea mai buna" lasagna. Initial am fost intimidata de complexitatea retetei, in special pentru ca am vrut sa fac totul ca la carte si, mai ales, preparat in casa. Si da, dureaza mai mult decat sa faceti o portie de paste normala dar, cu siguranta, merita. Asa cum v-am zis, totul a fost facut in casa. Sosul ragu, care necesita un timp mare de fierbere
(insa puteti face o portie mai mare si sa il congelati, ca sa nu repetati procesul de fierbere de fiecare data cand aveti pofta de o lasagna). In plus, puteti face altceva in timp ce se gateste. Sosul bechamel, care se prepara rapid si usor. Si, desigur, foile de lasagna. Necesita un pic de forta daca le intindeti cu sucitorul sau de indemanare daca aveti o masina de facut paste. La fel de bine, le puteti si cumpara. Rezultatul? Nu va ramane decat sa vedeti pozele finale sau...sa va apucati de treaba!

Igrediente (6 portii)

Pentru foi
faina 400 grame
oua 4
ulei de masline 2 linguri
sare 1 lingurita

Pentru sosul bechamel
unt 6 linguri
faina 6 linguri
lapte 1 litru
sare 1 lingurita
nucsoara macinata 1/4 lingurita

Pentru sosul ragu
carne de vita 500 grame
ceapa 2
morcov 1
usturoi 5 catei
passata di pomodoro 500 grame
suc de rosii 200 ml
vin alb sec 150 ml
sare 1 lingurita
piper macinat 1/2 lingurita
oregano uscat 1 lingurita
busuioc uscat 1 lingurita
ulei de masline 30 ml

Alte ingrediente
cascaval ras 500 grame
parmezan ras 50 grame

Mod de preparare

Carnea de vita se curata, se spala si se toaca. Eu am folosit bucati de gulas de manzat. Pentru sosul ragu, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea fina se calesc in ulei incins de masline. Se adauga carnea de vita si se caleste pana devine roz. Se adauga vinul alb si se lasa pe foc mare pana se evapora. Se adauga passata di pomodoro si sucul de rosii, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe foc mic, timp de aproximativ 3 ore. Daca scade prea mult se mai completeaza cu suc de rosii. Spre finalul fierberii, cand carnea e moale si sosul ragu e facut, se adauga usturoiul pisat, sarea, oregano si busuiocul. Se pune sosul deoparte. Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o tigaie mai inalte. Se adauga faina si se amesteca. Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand incepe sa se ingroase se stinge focul si se adauga sarea si nucsoara. Daca sosul a facut totusi cocoloase, se trece printr-o strecuratoare fina.

https://www.preparate-culinare.ro/paste-si-pizza/76-lasagna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii