Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:21 15 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Prăjitură cu vișine, cireșe și brânză

ro

29 Jul, 2017 10:18 1802 Marime text


Vișinele (prunus cerasus în latină sau sour cherry în engleză) reprezintă, cum știm toți, ruda mai acră a cireșelor. Cu toate acestea, vișinele sunt mult mai sănătoase, au o concentrație mai mică de carbohidrați și zaharuri decât cireșele, însă au de peste 20 de ori mai multă vitamina A și cu peste 50% mai multă vitamina C. Chiar și concentrația de minerale este mai mare în vișine decât în cireșe.

Tocmai de aceea, acum când încă este sezonul, putem încerca această rețetă de prăjitură cu vișine, cireșe și brânză, care are o textură foarte fină și un gust foarte complex, în care aciditatea fructelor dă o notă distinctă, răcoroasă.

Ingrediente umplutură

  • 700 grame vișine sau/și cireșe, curățate de sâmburi și lăsate într-o sită la scurs

Ingrediente cremă de brânză

  • 500 grame brânză de vaci (eu am folosit 500 grame, dar parcă îi stătea mai bine un pic mai brânzoasă – dacă doriți, folosiți mai multă brânză)
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon
  • o lingură de făină

Ingrediente blat

  • 270 grame făină
  • 225 grame unt (chiar dacă mă repet, eu folosesc la prăjituri acest unt cu 82% grăsime)
  • 250 grame zahăr
  • 5 ouă
  • 50 grame cacao
  • 150 ml iaurt cremos
  • 2 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat bourbon (atenție, acest zahăr vanilat, nu zahăr vanilinat!)
  • opțional esență de rom

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii