Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
01:28 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Poftă bună cu Gina Bradea Plăcintă cu carne

ro

06 Apr, 2016 00:00 1852 Marime text

 
Durată pregătire: 1 oră
Durată gătit: 1 oră
Total: 2 ore
 
Plăcintă cu carne, o reţetă savuroasă care se poate servi ca aperitiv, gustare sau chiar fel de bază. Aluat fraged, dospit sau foietaj şi umplutură de carne tocată, suculentă şi condimentată. Se poate face sub formă de tartă, plăcintă sub formă de sul, două foi suprapuse şi umplutură la mijloc sau minipateuri.
 
E delicioasă sub orice formă.
 
Ce ne trebuie pentru Plăcintă cu carne:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită tocată;
  • 1 ceapă mare (200 g);
  • 1 morcov mic;
  • 15 g sare;
  • 3-4 g piper proaspăt măcinat;
  • 4 boabe ienibahar;
  • 10 boabe coriandru;
  • nucşoară (cât se dă de 3-4 ori pe răzătoare, foarte puţin)
  • 2 linguri smântână groasă;
  • un vârf de cuţit cimbru;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri ulei;
  • mărar şi pătrunjel;
  • aluat pentru foi (1 pachet foietaj)
  • 1 ou pentru uns. 
Cum se face reţeta de Plăcintă cu carne găsiţi pe Poftă bună
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii